Sint-Sixtusabdij van Westvleteren

De Sint-Sixtusabdij van Westvleteren is ongetwijfeld bij iedereen wel bekend om het heerlijke trappistenbier dat er gebrouwen wordt.

De paters trappisten brouwen de Westvleteren Blond (5,8%), Westvleteren Acht (bruin bier 8%) en Westvleteren Twaalf (bruin bier, genaamd ‘abtsbier’ : 10,2%).

Zoals alle andere trappisten kloosters, is Westvleteren zeer gesloten:  je kan er niet zomaar even binnenwandelen en wat rondkijken. Je kan echter wel het middaggebed bijwonen in de kapel.

 

Hieronder enkele foto’s van de Sint-Sixtusabdij van Westvleteren…

 

ZeeJong.eu – Programming Project Databases

Dit jaar heb ik het vak ‘Programming Project Database’. De opdracht dit jaar luidde als volgt: “Het project omvat de ontwikkeling van een web-service waarin de gebruiker voorspellingen kan maken over, bijvoorbeeld, WK voetbal wedstrijden.”

 

In een groep van 5 personen gingen we meteen aan de slag en programmeerden we onze online betting site in PHP. We doopten onze website ‘ZeeJong’. Het resultaat werd een online voetbal weddenschappen site, waarop gebruikers toegang hebben tot een heus archief aan statistische data uit het verleden. Daarnaast kunnen aangemelde gebruikers bets plaatsen en gebruikersgroepen aanmaken.

De site haalt zelf nieuwe wedstrijden op en zal zelf data inladen. Om archief te voorzien hebben we ook een crawler geschreven in Go, die het archief van gespeelde matchen vult. Het geheel is goed voor zo’n 20.000 matchen en 50.000 spelers.

 

Het eindproduct, onze ZeeJong website, kan je vinden op ZeeJong.eu. De source code staat op Github.

 

Registeren en gokken op matchen is warm aanbevolen! (en geheel gratis)

 

ZeeJong Soccer Betting System

 

IPv6 Ready!

IPv6Deze week heeft mijn webserver een IPv6 adres gekregen. Tot een week geleden had ik enkel maar nameservers die bereikbaar waren met IPv6.

Alle websites gehost op mijn server (met een AAAA record) zijn dus vanaf nu 100% bereikbaar via IPv6!
Klaar voor de toekomst!

IPv6 is onder andere ontwikkeld om de beperkingen en tekortkomingen van IPv4 te verhelpen. Met name het tekort aan beschikbare IP-nummers levert een enorm probleem op: binnen de systematiek van IPv4 zijn ongeveer 4 miljard adressen beschikbaar en op 3 februari 2011 heeft de Internet Assigned Numbers Authority (IANA) de laatste IPv4-adresblokken toegewezen.

IPv4-adressen bestaan uit 32 bits, terwijl IPv6-adressen uit 128 bits bestaan. Daardoor telt IPv4 ongeveer 4 × 109 adressen, terwijl onder IPv6 ongeveer 3,4 × 1038 kunnen worden toegewezen. Het nieuwe IPv6 heeft dus een bijna onuitputtelijke voorraad adressen: voor elke aardbewoner zijn er ongeveer 50 quadriljard beschikbaar.

via Wikipedia

OpenBSD ontwikkelt LibreSSL

OpenBSD logoNa de recente heartbleed bug in OpenSSL hebben flink wat mensen hun vertrouwen verloren in de beveiligingssoftware. Zo ook de ontwikkelaars van OpenBSD, dat bekend staat als één van de veiligste besturingssystemen (met als slogan ‘Only two remote holes in the default install, in a heck of a long time!‘). Onder leiding van Theo de Raadt (oprichter van OpenBSD) is men aan de ontwikkeling van LibreSSL begonnen, een fork van OpenSSL.

 

Aanvankelijk wordt er vooral veel code verwijderd uit de code base van OpenSSL. De code is namelijk heel onoverzichtelijk en bleek niet altijd even goed te werken. Ondertussen zijn er al meer dan 100.000 lijnen code verwijderd, waaronder code voor oude versies van besturingssystemen.

 

LibreSSL wordt vooral ontwikkeld voor OpenBSD, maar in een verder stadium zal het waarschijnlijk ook beschikbaar komen voor andere besturingssystemen.

MySQL maakt plaats voor MariaDB

MariaDB LogoOoit heb ik RDBMS MySQL geïnstalleerd uit gewoonte. Na wat geknoei met MySQL en de FreeBSD ports, heb ik die dan nu toch vervangen door MariaDB.

MariaDB is een relationeel databasemanagementsysteem (RDBMS). Het ontstond als opensource-fork van MySQL.

De hoofdontwikkelaar van MariaDB is Michael “Monty” Widenius, die destijds MySQL AB had opgericht en doorverkocht aan Sun Microsystems voor 1 miljard dollar. Sun werd later gekocht door Oracle. Door het verloren vertrouwen in de gemeenschapseditie die door Oracle beschikbaar wordt gesteld, ontstond MariaDB. Michael Widenius heeft Monty Program AB opgericht om MariaDB te ondersteunen.

http://nl.wikipedia.org/wiki/MariaDB

Zo draait mijn server weer volledig op open source community  producten.

Vlaaikensgang by Night

Ik passeer niet dagelijks door de Vlaaikensgang in Antwerpen, en al zeker niet met een fototoestel.

Deze week ben ik er toch ‘s avonds geweest met een fototoestel in de hand. Dit leverde enkele “nachtelijke” foto’s op, waarbij ik geprobeerd heb om de speciale sfeer van de Vlaaikensgang vast te leggen.

 

 

Daarna heb ik van in de Pelgrimstraat de kathedraal gefotografeerd.

 

Onze-Lieve-Vrouwekathedraal Antwerpen

Doel: een verlaten dorp in het midden van de Antwerpse Haven

Doel is al een tijdje ten dode opgeschreven, het dorp moet plaatsmaken voor het Saeftinghedok. Ondanks het verzet van de plaatselijke bewoners, wordt Doel steeds meer verlaten en verkommert het hele dorp stilletjes aan.

De tijd heeft er als het ware stilgestaan sinds de meeste mensen hun huizen verlaten hebben. Niet echt aangenaam voor de laatste bewoners, maar het kan soms wel mooie beelden opleveren.

 

 

De eerste reeks foto’s zijn genomen in het dorpje zelf.

Het containerschip heb ik gefotografeerd van op de pier van de veerboot.

Daarna de kerncentrale van heel dichtbij.

Het laatste schip vaart op het moment van de foto uit het Deurganckdok. (gefotografeerd van op rechteroever: Lillo Fort)