MacBeurs 2012

Zoals elk jaar vond in Genk de MacBeurs plaats, georganiseerd door de Apple User Group MacLimburg. Naar jaarlijkse gewoonte was het InterMactivity Team aanwezig, en zo was ik er ook dit jaar weer bij.

De MacBeurs was alweer een gezellige boeiende dag, waar er voor iedereen wel iets interessants te beleven viel. Beginnend Mac gebruiker of expert? Je moet al moeite doen om geen interessante workshop te vinden. Alles over Mac, iPhone en iPad kwam aanbod, elk pietluttig detail over Apple werd grondig uitgespit in één of andere workshop.

Zelf heb ik de workshop ‘Apps bouwen voor iOS’ gevolgd, wat natuurlijk zeer interessant was. Ik vond echter wel dat het een nogal groot demo-gehalte had i.p.v. een echte workshop. Toch heb ik weer heel wat bijgeleerd over Xcode, Cocoa en Objective-C!

Op de MacBeurs zijn er ook altijd tal van (tweedehands) verkoopstanden waar je allerhande accessoires en onderdelen voor je Mac of iOS Device kan kopen. (Of natuurlijk ook ineens een Mac kan kopen.)

Tja… en op een beurs kan je natuurlijk niet vertrekken zonder zelf iets gekocht te hebben. Zo heb ik mijn MacBook wat meer ram gegeven. Achter dit geheugen heb ik tamelijk lang gezocht om het aan een billijke prijs te kunnen kopen. Ik had namelijk 800Mgz DDR2 geheugen nodig, dat Apple alleen maar in één model MacBook en iMac heeft gebruikt, zodat het niet eenvoudig te vinden is.

Kortom, weer een geslaagde Apple dag! Dit allemaal dankzij het warme onthaal van MacLimburg!