Dell Ultrasharp U2412M

Eindelijk heb ik twee nieuwe schermen op mijn bureau staan, maar het heeft wat omhanden gehad. Ik ben echter wel uiterst tevreden van de schermen die ik nu hier voor me heb! Ik heb namelijk twee 24″ Dell schermen gekocht uit de Dell Ultrasharp reeks. De Dell Ultrasharp U2412M is een LED scherm met een IPS paneel, en dit aan een resolutie van 1920 op 1200 pixels. Wat, me dunkt, toch wel voor een fantastische kleurenweergave zorgt.

Het verschil in kleur werd meteen duidelijk toen ik mijn Mac Pro voor de eerste keer opstartte met de nieuwe schermen, alles bleek plots veel meer kleur te hebben. Daarnaast herkende mijn Mac de schermen ook meteen toen ik ze aansloot, ik kon meteen beginnen werken zonder enig probleem.

 

 

Aan een uitgebreide review ga ik het scherm nog niet onderwerpen, aangezien ik het hier nog maar een dag in gebruik heb, maar tot nu toe kan alleen maar gezegd worden dat het een fantastisch scherm is, aan een fantastische prijs. Ik heb namelijk twee Dell Ultrasharp U2412M schermen gekocht voor de prijs van een halve Apple Cinema Display. (Oké, deze heeft dan wel een 27″ beeldscherm i.p.v. een 24″, maar de beeldkwaliteit zal niet zoveel verschillen…)