Server migratie afgerond

Ubuntu LogoTot voor kort draaide ik FreeBSD 10 op mijn server, met Apache webserver. Vorige week ben ik overgestapt van FreeBSD naar Ubuntu Server 14, en heb ik Apache vervangen door Nginx.

FreeBSD heeft altijd super stabiel gedraaid, maar met ports of firewalls werken is op BSD niet altijd een lachertje (zeker niet toen er IPv6 bij kwam kijken). Ubuntu maakt zulke zaken een pak eenvoudiger. Firewall configureren e.d. gaat veel sneller/gemakkelijker.
(Load daarentegen loopt op Ubuntu precies soms vaker hoog op dan op FreeBSD)

Overstappen naar Nginx was echter een ander verhaal. Ik was gewend aan de configuraties van Apache, waardoor ik echt een lange tijd heb moeten zoeken om sommige dingen (zoals php-fpm, rewrite rules, …) aan de praat te krijgen. Wanneer het eindelijk goed geconfigureerd is, draait Nginx schijnbaar wel een pak sneller dan Apache.

Om sommige configuraties wat gemakkelijker te maken heb ik ook eens een controle paneel geïnstalleerd: Ajenti (met de Ajenti V plugin)