Betalen is veel te gemakkelijk

Bancontact/MisterCash komen met een app op de markt die het betalen met de smartphone makkelijker moet makken doormiddel van NFC of QR code.

Betalen zal dus nog gemakkelijker worden dan het al was? Kan dit eigenlijk nog wel?

Met talloze online webwinkels zoals Coolblue en Amazon (en veel meer), is het moeilijk om een slot op de buidel te houden. Online zie je de mooiste aanbiedingen die binnen de week in je brievenbus zitten. Gaande van kleine prularia tot grote toestellen en elektronica. Dingen die de hemel worden in geprezen, maar die je eigenlijk niet nodig hebt. Een webhost koop je met enkele klikken en een online overschrijving (of via Paypal uiteraard) zomaar… Of zou ik toch maar geen dedicated server kopen aan 50 euro per maand? Allemaal in een minuut betaald!

En dan heb ik het nog niet over de Android Market of de App Store(s) van Apple, waarbij je hopen apps aan 1 euro koopt, om dan uiteindelijk nog altijd een fortuin uitgegeven te hebben.

 

Banken zouden de online betalingen juist moeilijker moeten maken, zodat mensen hun zuurverdiende spaarcentjes niet zomaar opdoen aan dingen die ze niet nodig hebben.