iTunes Library Parser

iTunes Code IconBij wijze van ontspanning heb ik een iTunes Library Parser geschreven in Python. Deze zal eerst een lijst van tracks genereren uit het (door iTunes gegenereerde) xml bestand. Achteraf wordt deze lijst van tracks dan omgezet naar een lijst van albums om die lijst dan tenslotte om te zetten in een html tabel.

 

Het script is zeer gemakkelijk te gebruiken. Je hoeft enkel Python 3 op je Mac (of PC) te hebben en je kan een bibliotheek parsen. Je opent Terminal, en je voert het script uit, met als argumenten de iTunes bibliotheek XML file en een bestand voor de uitvoer. (Dit mag uiteraard een bestand zijn dat nog aangemaakt moet worden)

python3 TableGenerator.py een_bibliotheek.xml een_html_bestand.html

ParseItunes
Het bestand ParseItunes.py bevat een klasse ‘Track‘. Dit is een datastructuur die wat informatie over een liedje bijhoudt.

Daarnaast is er ook de klasse’ iTunesParser‘. Dat is de eigenlijke iTunes parser die een XML bestand meekrijgt en dat omzet naar een lijst van tracks

 

AlbumListGenerator
Verder is er het bestand AlbumListGenerator.py dat de lijst van tracks omzet naar een lijst van albums. Hiervoor zijn er de klasse ‘Album‘, een datastructuur voor een album, en AlbumListGenerator die de eigenlijke lijst zal genereren.

 

TableGenerator

Tot slot zal de klasse TableGenerator in TableGenerator.py het eigenlijke HTML bestand generen, uit de lijst van albums.

 

 

Je kan de code hier downloaden: iTunes Library Parser: iTunes Parser